محل تبلیغات شما
کاهش سرمایه در شرکت های تعاونی، با مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی تشریفات مخصوصی ندارد و طبق اساسنامه شرکت در مورد آن تصمیم گیری می شه، در این نوع شرکت ها کاهش سرمایه از طریق دریافت بخشی یا تمامی سهم الشرکه از صندوق شرکت انجام می شه و در این حالت باید ماده مربوط به سرمایه در اساسنامه اصلاح بشه. در شرکت های سهامی کاهش سرمایه تشریفات و مقررات خاصی دارد.

دلایل کاهش سرمایه در شرکت های سهامی
دلایل کاهش سرمایه در شرکت های سهامی
شرکت در شرف ورشکستگی باشه
شرکت در شرف انحلال باشه
کاهش سرمایه و نقدینگی شرکت
درخواست سهامداران اصلی و عمده برای خروج سرمایه خود از شرکت
پیشنهاد هیئت مدیره و گزارش بازرس درباره کاهش سرمایه شرکت در مجمع عمومی فوق العاده
وجود موانع پیچیدگی در اجرای موضوع فعالیت شرکت
انواع کاهش سرمایه در شرکت های سهامی
کاهش اجباری سرمایه
کاهش اختیاری سرمایه
کاهش قهری سرمایه به دلیل پرداخت نشدن سرمایه تعهدی
کاهش اجباری سرمایه در شرکت های سهامی
1
وقتی بیشتر از نصف سرمایه شرکت در اثر ضرر و زیان به شرکت، از بین میره، باید کاهش اجباری سرمایه انجام بشه. در این حالت سهامدارای شرکت بای راجب انحلال یا کاهش سرمایه شرکت تصمیم گیری کنن، اگه تصمیم به کاهش سرمایه  بگیرن، باید سرمایه شرکت را به بیشتر از نصف کاهش بدهند و طبق مواد 106 و 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت این تصمیم باید به ثبت در اداره ثبت شرکت ها برسه. کاهش اجباری سرمایه از دو طریق صورت می گیره : 1- کاهش تعداد سهام 2- کاهش مبلغ اسمی سهام

2
طبق ماده 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت که میگه اگر بر اثر زیان های وارده حداقل نصف سرمایه شرکت از بین بره، هیئت مدیره مکلف است بلافاصله مجمع عمومی فوق العاده سهامداران را دعوت کند تا موضوع انحلال یا ادامه فعالیت شرکت را مورد شور و بررسی کنن و در این خصوص رای گیری کنن.اگه مجمع عمومی فوق العاده رای به انحلال شرکت نده، باید در این جلسه سرمایه شرکت به مبلغ سرمایه موجود کاهش پیدا کنه.

3
اگه در این خصوص هیئت مدیره از سهامداران برای مجمع عمومی فوق العاده دعوت نکنه و در این باره تصمیم قانونی اتخاذ نشه، هر ذینفعی می تونه انحلال شرکت را از مراجعه قضایی درخواست کنه.یکی از مشکلات اساسی در شرکت های سهامی عدم توانایی خروج سهامدار از شرکت است. اگر سهامدارقصد خروج از شرکت داشته باشه یا باید سهام خود را واگذار کنه و یا درخواست انحلال شرکت را بدهد، اگر مشتری و متقاضی برای خرید سهام پیدا نکنه و یا اینکه مدیران شرکت برای انحلال شرکت مواقت نکنن، عملا نمی تونه از شرکت خارج بشه. همونطور که عنوان شد در کاهش سرمایه  یا مبلغ اسمی سهام کم میشه یا تعداد سهام به نسبت به مساوی کم میشه، بنابراین سهامدار با کاهش سرمایه هم نمی تونه از شرکت خارج بشه.

4
در کاهش اجباری سهام هیچگونه تصریح قانونی مبنی بر رعایت تساوی سهام سهامداران  به یک نسبت نشده، مسئولیت تصمیم گیری در این مورد به عهده مجمع عمومی فوق العاده و مسئولیت اجرای اون به عهده هیئت مدیره است. مثلا ممکنه در شرکتی که یک یا چند نفر از سهامدارانش دارای یک سهم باشن بعد از کاهش سرمایه از طریق تعداد سهام، سهامشون تغییر نکنه و همون یک سهم باقی بمونه. بعضی از ادارت ثبت نسبت به این کاهش سرمایه ایراد گرفته و قابل ثبت نمی دونن. ولی در جواب باید گفت که نظر اونها قانونی نیست چونکه اولا نحوه تصمیم گیری و اجرای کاهش سرمایه به عهده مجمع عمومی فوق العاده و هیئت مدیره شرکت است، دوما در کاهش اجباری سرمایه هیچ اام قانونی مبنی به رعایت تقسیم به یک نسبت مساوی وجود نداره، سوما کاهش سرمایه به یک نسبت باعث بوجود اومدن خرده سهم میشه

مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه اجباری برای ارائه به ثبت شرکت ها:
اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه شرکت با رعایت حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و اکثریت موافق در مجمع، که به امضای هیئت رئیسه مجمع رسیده باشه.
ارائه لیست حاضرین در جلسه مجمع عمومی فوق العاده برای بررسی حد نصاب تشکیل جلسه که به امضای آنها رسیده باشه
ارائه لیست سهامداران قبل و بعد از کاهش سرمایه شرکت برای ثبت تعداد سهام آن ها در اداره ثبت شرکت ها
در صورتیکه سهامداران شرکت اشخاص حقوق باشند ارائه نامه نمایندگی برای معرفی نماینده شخص حقوقی
ارائه اصل آگهی دعوت در صورتیکه مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده باشه
اگه مجمع فوق العاده دو نوبتی شود،ارائه صورتجلسه نوبت اول که تشکیل نشده به همراه اصل آگهی دعوت برای نوبت اول و نوبت دوم
کاهش اختیاری سرمایه در شرکت های سهامی
1
مجمع عمومی فوق العاده طبق ماده 9 لایحه اصلاحی قانون تجارت می تونه به پیشنهاد هیئت مدیره در مورد کاهش اختیاری سرمایه تصمیم گیری کنه، به شرط اینکه در اثر کاهش سرمایه اختیاری اولا سرمایه شرکت از حداقل قانونی ( مقرر در ماده 5 لایحه اصلاحی قانون تجارت) کمتر نشه و دوما به تساوی حقوق صاحبان سهام لطمه وارد نشه.

کاهش سرمایه اختیاری فقط از طریق کاهش مبلغ اسمی سهام به نسبت مساوی و رد مبلغ کاهش یافته هر سهم به صاحب آن انجام میشه، بنابراین خروج سهامدار از این راه انجام پذیر نیست.

پیشنهاد هیئت مدیره درباره کاهش اختیاری سهام باید حداقل 45 روز قبل تشکیل مجمع عمومی فوق العاده به بازرسین ارائه بشه. این پیشنهاد باید شامل این موارد باشه: 1- توجیه وم کاهش سرمایه 2- گزارشی درباره امور شرکت از ابتدای سال مالی و اگر تا آن زمان مجمع عمومی نسبت به حساب های مالی قبل تصمیمی نگرفته باشه، باید شامل وضعیت شرکت از ابتدای سال مالی قبل باشه.

2
بازرسین پیشنهاد هیئت مدیره را بررسی می کنن و نظر خود را در قالب گزارش به مجمع عمومی فوق العاده ارائه می دهند و در نهایت مجمع عمومی فوق العاده بعد از شنیدن این گزارش تصمیم گیری خواهد کرد.

طبق مواد 192 تا 194 لایحه اصلاحی قانون تجارت، هیئت مدیره قبل از هرگونه اقدامی برای کاهش اختیاری سرمایه، باید تصمیم مجمع عمومی درباره کاهش سرمایه اختیاری را حداکثر ظرف یک ماه در رومه کثیرالانتشاری که آگهی شرکت در اون چاپ میشه، آگهی کنه. در مورد کاهش اختیاری سرمایه شرکت هر یک از دارندگان اوراق قرضه و یا بستانکارانی که منشا طلب اونها قبل از تاریخ انتشار آخرین آگهی درباره کاهش اختیاری سهام باشه می تونن ظرف مدت دو ماه از تاریخ انتشار این آگهی اعتراضشون رو نسبت به کاهش سرمایه اختیاری شرکت به مراجعه قضایی اعلام کنن. اگر دادگاه این اعتراض را وارد تشخیص بده و شرکت جهت تامین پرداخت طلب معترضین، وثیقه ای که به نظر دادگاه کافی نباشه، نسپارد در این صورت آن دین حال شده و دادگاه حکم به پرداختش خواهد داد.

3
در مدت زمان دو ماه که در ماده 193 لایحه اصلاحی قانون تجارت ذکر شده و همینطور اگه اعتراضی شده باشه تا زمانیکه اجرای حکم دادگاه تمام و کمال انجام نشده باشه، شرکت نمی تونه کاهش سرمایه اختیاری رو انجام بده.

سابقا ثبت شرکت ها برای جلوگیری از تضییع حقوق هر شخصی، برای ثبت کاهش اختیاری سرمایه از متقضایان گواهی مبنی بر عدم اعتراض نسبت به کاهش سرمایه اختیاری به عنوان یکی از مستندات، دریافت می کرد.

ولی بخاطر امتناع مراجع قضایی نسبت به صدور این گواهی و طبق نظر معاون امور اسناد، دیگه نیازی به اخذ گواهی مبنی بر عدم اعتراض نسبت به کاهش سرمایه اختیاری توسط اداره ثبت شرکت ها نیست.

4
برای کاهش مبلغ اسمی سهام شرکت و رد مبلغ کاهش یافته هر سهم، هیئت مدیره موظف است مراتب را طی اطلاعیه ای در رومه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن چاپ می شه، چاپ و به اطلاع همه سهامداران برسونه و برای صاحبان سهام بانام از طریق پست سفارشی ارسال کنه. این اطلاعیه باید شامل این موارد باشه:

نام و نشانی مرکز اصلی شرکت
مبلغ سرمایه شرکت قبل تصمیم گیری درباره کاهش سرمایه اختیاری
مبلغ اسمی هر سهم بعد از کاهش یا مبلغی که هر سهم به آن میزان کاهش می یابد
نحوه پرداخت و مهلتی که برای بازپرداخت مبلغ کاهش یافته هر سهم در نظر گرفته ده و محلی که در آن، بازپرداخت انجام میشه
مدارک مورد نیاز برای کاهش سرمایه اختیاری برای ارائه به ثبت شرکت ها:
اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده در خصوص کاهش سرمایه اختیاری شرکت با ذکر مبلغ کاهش یافته با رعایت حد نصاب تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و اکثریت موافق در مجمع، با درج قرائت گزارش بازرسین و هیئت مدیره، که به امضای هیئت رئیسه مجمع رسیده باشه.
ارائه لیست حاضرین در جلسه مجمع عمومی فوق العاده برای بررسی حد نصاب تشکیل جلسه که به امضای آنها رسیده باشه
ارائه لیست سهامداران قبل و بعد از کاهش سرمایه شرکت برای ثبت تعداد سهام آن ها در اداره ثبت شرکت ها
ارائه یک نسخه رومه رسمی و یک نسخه رومه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در آن چاپ میشه درباره تصمیم مجمع عمومی درمورد کاهش اختیاری سرمایه شرکت
در صورتیکه سهامداران شرکت اشخاص حقوق باشند ارائه نامه نمایندگی برای معرفی نماینده شخص حقوقی
ارائه اصل آگهی دعوت در صورتیکه مجمع با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده باشه
اگه مجمع فوق العاده دو نوبتی شود،ارائه صورتجلسه نوبت اول که تشکیل نشده به همراه اصل آگهی دعوت برای نوبت اول و نوبت دوم
کاهش سرمایه قهری به دلیل عدم پرداخت سرمایه تعهدی
یکی از روش هاش کاهش سرمایه در شرکت های سهامی ، عدم پرداخت سرمایه تعهدی توسط سهامداران است. در زمان تاسیس شرکت های سهامی معمولا 35 درصد سرمایه شرکت در شرف تاسیس، توسط سهامدارامن پرداخت میشه و مابقی در تعهد سهاداران می مونه، به این سرمایه در تعهد مانده سرمایه تعهدی می گن که معمولا ظرف مدت مشخصی که نباید بیشتر از 5 سال باشه،

سهامداران موظفن سرمایه تعهدی رو پرداخت کنن. بعضی از سهامداران تعهد خود رو در قبال پرداخت سرمایه تعهدی انجام نمیدن در اینصورت هیئت مدیره وظیفه داره نسبت به دریافت سرمایه تعهدی اقدام کنه، اگه سهامدارا پرداخت نکردن دو راه برای هیئت مدیره وجود داره: اول کاهش سرمایه شرکت و دوم فروش سهام پرداخت نشده و مزایده آن.

هر زمانیکه شرکت تمام یا بخشی از مبلغ پرداخت نشده سهام را مطالبه کنه، باید این مراتب در رومه کثیرالانتشاری که آگهی های شرکت در ان چاپ میشه، آگهی و چاپ بشه و به اطلاع سهامداران فعلی شرکت برسه. مبلغ پرداخت نشده سهام هر شرکت سهامی باید در زمان مقرر شده در اساسنامه شرکت مطالبه بشه.

در غیر اینصورت هیئت مدیره شرکت باید از سهامدارای شرکت برای تشکیل مجمع عمومی فوق العاده به منظور کاهش سرمایه شرکت تا میزان مبلغ پرداخت شده سرمایه دعوت کنه. و گرنه هر ذینفعی حق داره برای کاهش سرمایه شرکت تا میزان مبلغ پرداخت شده مراجع قضایی مراجعه کنه. باید توجه کرد مطالبه مبلغ پرداخت نشده سهام باید ازکلیه سهامداران و بدون تبعیض انجام بشه.

در نهایت با رعایت موارد بالا و عدم پرداخت سرمایه تعهدی توسط سهامداران، شرکت موظف است با ارائه مدارک و مستندات مربوطه به اداره ثبت شرکت ها برای کاهش سرمایه اقدام کنه.

 

.شرکت های بدون فعالیت

نقض حقوق مربوط به اختراع

قانون الحاق ایران به اتحادیه پاریس (جهت حمایت از مالکیت صنعتی)

شرکت ,سرمایه ,کاهش ,مجمع ,عمومی ,فوق ,کاهش سرمایه ,مجمع عمومی ,فوق العاده ,عمومی فوق ,سرمایه شرکت ,کاهش سرمایه اختیاری ,لایحه اصلاحی قانون ,اصلاحی قانون تجارت ,کاهش اختیاری سرمایه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها talymace Nancy's page اخبار ورزشی جدید brookimomva دوربین مداربسته | دوربین مدار بسته دست نوشت های یک مهندس علوم دامی بیغوله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کسب و درامد اینترنتی